Снимка: Булфото

Волейболният национал Матей Казийски най-вероятно ще подпише нов договор с клубния си тим Итас Диатек Тренто.

Сегашният контракт на звездата изтича в средата на 2012 г. Италианците ще предложат на Матей нов контракт за 2 години, а новината бе разкрита от генералния мениджър на клуба Джузепе Кормио.

"Когато си избирате добра и хубава жена, не може да очаквате, че никой друг няма да я иска. И играчът, и клубът искат договорът да бъде подновен, като двете страни вече се срещнаха. Нямаше никакви проблеми при преговорите. Матей е много свързан с този клуб", заяви Кормио.

Звездата на националния отбор дебютира като телевизионен коментатор. Играчът на Тренто коментира мача между Италия и Сърбия от Световната купа по италианския канал “Скай Спортс”.

"В това състезание съм фен на Италия. Имат млад и симпатичен отбор с двама играчи - Бари и Бирарели, с които съм много близък. Бирарели е не само мой съотборник, но и съквартирант в хотелските стаи, когато пътуваме с отбора".

"Впрочем има още един мотив, който ме кара да се надявам, че адзурите ще се класират за Олимпиадата директно в Япония. Защото, ако не успеят, ще бъдат много силен съперник по пътя, който води моята България към Олимпиадата," изтъкна Казийски.

Междувременно Валентин Братоев записа 16 т. при победата на неговия Глобо Сора с 3:2 срещу Ке Банка Милано в Серия А2. Дани Милушев пък заби 23 т. при победата на неговия Кастелана Гроте с 3:0 над Клуб Италия Рим.

Още волейболни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase