Снимка: Reuters
fallback

Жена е арестувана в Германия по подозрение, че е основала крайнодясна терористична организация и е отговорна за убийствата на деветима чужденци и полицайка, съобщи Асошейтед прес.

36-годишната жена, идентифицирана като Беате Ц., се е предала в полицията във вторник и оттогава отказва да говори.

Срещу нея може да бъдат повдигнати обвинения за основаване и принадлежност към терористична организация.

Жената е заподозряна за палеж на къща, използвана от други двама предполагаеми членове на организацията "Националсоциалистическото нелегално движение", които са мъртви.

Според прокуратурата терористичната група е отговорна за убийствата на осем турци и един грък, извършени между 2000 и 2006 г., както и на полицейска служителка през 2007 година.

Случаят разпали ожесточени дебати в Германия за способността на властите да гарантират сигурността на имигрантите, отбелязва БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 12 години

Германия е най-сигурната и безопасна страна за живот в света. Това се дължи на здравата социална политика, развита икономика, неподкупна полиция и гражданското общество, непримиримо към всякакви кръволоци. Така наречените крайно десни терористични групировки са по-скоро "чистачи" и говорители на недоволството от ненаказани престъпници и символизират народния съд.

21

11

преди 12 години

Ударих ти плюса без да ти прочета до края "гениалната" мисъл...Това , което става в България НИКЪДЕ ГО НЯМА, берчет. *** да тероризират цял един народ.Ти въобще не си в час.В Германия има ли ДПС или Евророма??? Ще има , но на втория ден от началото на дейността им ще бъдат разфасовани и изхвърлени в мюлаймерите за био мюл& контейнерите за биобоклук. Кофтито е, че ще изпонатровят екосистемата от токсини.

20

Анонимен

преди 12 години

Какво значи "толерантност"? Това значи да си кротък и разумен, и да не притесняваш хората, които грам не им пука за тебе и твоето качество на живот! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ "ДЕМОКРАЦИЯ" И "ТОЛЕРАНТНОСТ" ВЕЧЕ СА МРЪСНИ ДУМИ! Думи, изпразнени от съдържание! Думи, пробутвани от властимащите на глупаците, за да ги държат нисконаведени!

fallback