Снимка: МВР

Столични антимафиоти задържаха трима души, занимавали се с изготвяне на фалшиви документи, сред които дипломи за висше образование, управление на моторни превозни средства, свидетелства за съдимост, съобщи МВР.

На 26 октомври в момент, в който правели фалшиво свидетелство за съдимост за техен "клиент", са задържани 35-годишна жена с инициали А. К, и И. Т. (50 г.)

Минути по-късно е задържан и съучастникът им – Д. Й. (49 г.). Неговата основна роля била осигуряването на празни бланки и печати.

При обиски в ползваните от тримата помещения, офиси и жилища са открити множество печати, включително на Софийския районен съд, две пишещи машини, пет лаптопа, флаш памети, лазерна машина, принтер и голям брой CD.

Намерени са и тефтер с лични данни, копия от лични карти и снимки на хора, празни бланки и готова диплома за средно образование.

Справка в полицията показва, че жената и 50-годишният мъж са криминално проявени, като жената е осъждана за аналогични престъпления и в момента е била в изпитателен срок.

Сумите за изготвянето на фалшификатите варирала от 30 до 200 лева, посочват от МВР.

В момента тримата са с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase