Треньорът на Левски Георги Иванов – Гонзо изрази увереност в победата на "сините" преди "вечното дерби" с ЦСКА в петък.

"Вярвам в победата и зная, че ще я постигнем. Стартовият състав ми е ясен от доста време. Цяла седмица тренираме и футболистите знаят какво се иска от тях. Настроението преди дерби винаги е приповдигнато", обяви Гонзо на традиционната пресконференция преди мача.

Той призна, че има малко напрежение с оглед важността на двубоя.

"Очаквам тези, които излязат, да покажат най-доброто от себе си. Надявам се съдията да се справи. Единственият начин да се развиваш е да свириш безпристрастно.

Това, че Таско Тасков е юноша на ЦСКА, не ни притеснява. Ще има единоборства и сблъсъци, но той трябва да се справи", допълни Гонзо и продължи:

"Не ме интересува какво се случва в ЦСКА. След като има нови хора, е нормално да има промени. Ние обаче познаваме играчите им и знаем техните силни и слаби страни. Не вярвам да се променят толкова много за три-четири дни".

Георги Иванов взе отношение и по темата за опита на капитана на Левски Христо Йовов в политиката.

"На Йовов вече му приключиха ангажиментите в политиката и вече е готов за игра. За него може да е разочарование, че не спечели, но за нас е много добре, че остава във футбола. След края на сезона ще преценяваме неговата роля, но той винаги има място в Левски", заяви още Иванов и завърши:

"Преди мача на "Герена" ние бяхме фаворити, но аз предупреждавах, че в ЦСКА има добри играчи. Сега вие казвате, че ЦСКА е фаворит, но за мен не е така."

Още новини от българския футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase