Снимка: Reuters
fallback

НЦИОМ очаква 50-55 процента изборна активност за президентските избори.

Това е прогнозата на центъра, изготвена днес, и която се базира на официално обявените от ГРАО избирателни списъци към 21 юни, 2011 година, според които имащите право да гласуват на президентските избори български граждани са 6 933 748.

Социолозите отбелязват, че това означава, че активността на първия тур на предстоящите президентски избори ще надхвърли с около 10 на сто регистрираната от ЦИК активност на президентския вот през 2006 година.

На базата на тази активност НЦИОМ прогнозира, че кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев би получил между 35 и 39% от вота на участвалите в изборите, номинираният от левицата Ивайло Калфин – между 27 и 31 на сто, Меглена Кунева – 11 и 13%, кандидатът на "Атака" Волен Сидеров – между 5 и 6%, а издигнатият от сините Румен Христов – между 3,5 и 4,5 на сто от вота на гласувалите.

Останалите кандидати според НЦИОМ общо биха получили около между 7 и 18 на сто  подкрепа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

123

преди 12 години

КУНЕВА ПРЕЗИДЕНТ ДОЛУ ГЕРБ И МУТРИТЕ

97

Гласувам за Кунева

преди 12 години

Най-доброто за България е Меглена Кунева да бъде следващият Президент!Тя дава заявка за прозрачност, поощряване на можещите, знаещите и работливите хора, нещо което трябва да се превърне в национален приоритет за спасение на нацията!Всички останали пеят в хора, който от 22 г. въти съзнанието на българина като му обещава светлото бъдеще а в действителност се занимава с кражби и манипулация...Слава Богу, появи се един достоен кандидат който желае да работи за България а не единствено за себе си

96

Русенец

преди 12 години

УСПЕХ КАЛФИН! ДА СПРЕМ НАСТЪПВАЩАТА ТЪМНИНА НА ГЕРБ!

fallback