Снимка: Архив Булфото
fallback

Десетки опити за телефонни измами са били направени в рамките на последното денонощие в Кърджали.

Набелязаните жертви обаче са отказали да преговарят с мошениците, тъй като са били информирани за сценариите, съобщиха от МВР.

Все пак жена на 69 години се хванала на най-популярната схема. Тя получила съобщение, че синът й е причинил катастрофа, при която е загинало дете, и са необходими 17 000 лева, за да не бъде задържан.

Уплашената кърджалийка обяснила в преговорите, че няма толкова голяма сума и в близост до дома си предала 500 лева.

След подаден сигнал в РПУ-Кърджали е образувано досъдебно производство за измама.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

777

преди 12 години

НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ЦВЕТАНОВ ДАЛИ КРАДАТ НАРОДА ,НЕГО ДА НЕ КРАДАТ ,ПО ЕДИН ПОЛИЦАЙ НА ПЕТ СЕЛА ,И ТЕ БЕЗ СЛУЖЕБНА КОЛА.АКО Е ЗА ТЯХ ВЕДНАГА ЩЕ ЗАСЕЧАТ КОЙ Е ПОЗВЪНИЛ ОТ КАКЪВ НОМЕР И ЩЕ ГО ХВАНАТ!

22

Някой си

преди 12 години

Щом са започнали там, значи ще продължат и на други места - гастрольори, тяхната ***. Обикалят и откъдето могат - да докопат нещо. Да имам късмета да ми падне един такъв или една такава ... Пък Полицията да ми разправя, че ги иска живи и с ненаранена кожа ... Такива ще си ги и получи - живи и "ненаранени" !

21

111

преди 12 години

Дали това ако се случва в чужбина,така ще се разминават измамниците без проблеми.Според мен имат покровители,но те/покровителите/вече не са ***.Използват нашата слаба черта.да си решаваме проблемите с дадени пари под масата /подкуп/.Ами тези пари които са дадени така и са ни измамили.Нали в този момент и ние вършим нарушение Е кой е виновния.Всеки който иска да си реши проблема с подкуп, а не по законния начин може би си заслужава участта.Може би тези обаждания ще ни научат да спазваме закон

fallback