Снимка: Архив, Булфото

Семейство е било нападнато и пребито от група роми в столичния квартал "Модерно предградие" тази нощ.

Инцидентът е станал, след като семейството забелязало, че момче е проникнало в двора на самотно живееща възрастна съседка и прави опит да разбие къщата, съобщиха от МВР.

Хората задържали момчето, но то се отскубнало и избягало, а малко по-късно се върнало с още около 20 души. Ромите нападнали тримата мъже и двете жени, които по-рано "сгащили" крадеца.

"Стигнаха до нас и в двора на комшийката вече се биеха. Видях приятеля ми на земята, приятелят на майка ми и на баща ми беше неподвижен вече на земята, баща ми го ритаха в главата. Един от тях го познавах по физиономия и му казах: "Моля те, кажи им да спрат", той вика: "Нищо не мога да направя". Знам, че той не искаше да става така, но не може да вземе и нашата страна", разказа пред агенция "Фокус" Ива Шишкова, която е една от пострадалите.

Нейният баща е със счупена челюст и е претърпял операция в "Пирогов". Останалите са с различни контузни рани и са освободени след преглед в болницата..

"Имаше много полиция, цяла нощ пред нас имаше двама полицаи, но това е тази нощ, а утре, вдругиден...", допълва Ива Шишкова. По думите й досега в квартала не са имали подобни проблеми.

От МВР съобщиха, че до момента са задържани трима от нападателите, които са криминално проявени за кражби. Заловено е и непълнолетното момче, което опитало да разбие съседската къща. В момента те са в полицейския арест с 24-часова мярка за неотклонение.

Полицията работи по установяването на другите участници в побоя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase