Снимка: МВР

Двама перничани са задържани в рамките на двудневна спецоперация, проведена от полицаи от ОДМВР-Перник.

За 24 часа в ареста остават криминално проявеният Р. А., по прякор Синбад (35 г.) и 34-годишният С. Г.  – Жабата, съобщава МВР.

Синбад, който е бил обявен за издирване, е задържан вчера в дома му. При задържането той е направил неуспешен опит за бягство.

Полицаите проверили търговски и жилищни обекти в пернишкия квартал "Мошино", обитавани и ползвани от Жабата, Синбад и техни приближени.

Иззети са автомат "Калашников" 7,62 мм и пълнител с патрони за него, самоделно направена пушка, газов пистолет с интервенция по номерата му, 23 ловни патрона, две радиостанции и заглушители за СОД.

Намерени са и найлоново пликче с около 50 гр кокаин, 29 стека цигари без бандерол и 5 самоделно направени бомбички. Иззети са още микробус Мерцедес и лек автомобил Фолксваген Голф-4, за които има съмнение за интервенции върху идентификационните им номера.

Униформените намерили и части от БМВ Х-5 с неизяснен произход. Открити са и Форд Маверик, откраднат по-рано в района на столичното Седмо РУП и АТВ Ямаха, обявено за издирване чрез Шенгенската информационна система от Испания.

Назначени са експертизи, които да установят произхода на оръжията и техниката, както и идентификацията на моторните превозни средства. Процесуално-следствените действия продължават. Образувани са досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase