Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Престъпна група, организирала трафик на жени с цел сексуална експлоатация, е разбита при операция на антимафиоти на територията на Варна и Долни чифлик, съобщиха от МВР.

След едногодишно разследване са задържани трима мъже, създали мрежа за набиране на жените и транспортирането им до Италия.

Жертви на престъпната им дейност ставали момичета от Варна и от бедните райони около града. Мъжете ги увещавали, че срещу добро заплащане могат да им осигурят работа като сервитьорки в дневен бар в гр. Кротоне.

Единият от тях се представял за управител на заведението. Следвали многократни срещи за "заздравяване на доверието" и транспортиране на момичетата до италианския град.

Там те били настанявани в специално наета квартира, очаквайки да започнат работа.

Дни по-късно вече били принуждавани да работят за сутеньорите си на околовръстния път.

До момента са установени осем жени, станали жертви на българите.

Тримата мъже – Г. Й. (30 г.), В. Х. (46 г.), двамата от Долни Чифлик, и 38-годишният варненец Д. В., са арестувани вчера сутринта.

При претърсванията на адресите им са открити и иззети мобилни телефони, газов пистолет, въздушна пушка с оптика, лаптоп, документи от парични преводи, тефтери с водени в тях отчети от заработените от клиентките им сексуални услуги.

Повдигнати им са обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

:)

преди 12 години

"заздравяване на доверието" хмм така ли му викат вече

54

Анонимен

преди 12 години

Резнете им *** да говорят тънко! Съд, затвори, смърт и заравяне струват много повече от един отрязан член при това малък!

53

ти каза

преди 12 години

Вместо съда и полицията само да реват за още по големи заплати да си вършат работата-ето за такива трябва направо смърт

fallback