Снимка: Reuters

Световният номер 1 Новак Джокович написа поредната златна страница в историята на сръбския тенис, след като спечели титлата от Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В дългоочаквания финален сблъсък Ноле надигра миналогодишния носител на трофея Рафаел Надал с 3:1 сета, в отделните части 6:2, 6:4, 6:7, 6:1 и така стана 24-ят тенисист в Оупън ерата, триумфирал в надпреварата.

Двубоят започна с ранен пробив за Надал, който поведе с 2:0, но след това последва изумителна серия от шест поредни гейма в полза на възпитаника на Мариан Вайда, с която той записа първия сет в своя актив.

В тези минути направи впечатление изключително пасивната игра на Надал, който с нищо не показа, че си извлякъл някакви поуки от предходните 5 поредни загуби срещу Джокович и отново заложи на силно лифтираните удари от форхенд, които падаха далеч пред основната линия на сърбина и ставаха лесна плячка за мълниеносните му атаки.

Освен това първият начален удар на Рафа също отсъстваше и това допълнително улесни световния номер едно, който с лекота стегна до три пробива в подаването на своя опонент.

Как се разви финалът на US open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase