Снимка: Reuters

Саманта Стоусър стана 40-ата тенисистка в Оупън ерата, която триумфира в турнир от Големия шлем, след като спечели титлата от Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

Във финалния сблъсък на “Артър Аш Стейдиъм” австралийката не остави никакви шансове на сочената за абсолютна фаворитка в двубоя Серена Уилямс, побеждавайки я с 6/2, 6/3 за малко повече от час игра.

Стоусър влезе в днешната среща максимално концентрирана, като изигра един почти безгрешен първи сет (само 4 непредизвикани грешки), сервира повече от прилично и след два безответни пробива напълно заслужено стигна до крайното 6/2.

На старта на втория сет Серена напомни за случката преди две години от полуфинала срещу Ким Клайстерс, когато влезе в остро пререкание със съдията, а поводът днес бе бурно изразена реакция от нейна страна по време на разиграване, довело до директна точка за австралийката.

Това сякаш допълнително наля олово в краката на американката и въпреки че тя успя да поведе за 2/1 бе видимо, че играта й не върви, докато от другата страна мрежата имаше една безкрайно стабилна и мотивирана Сам Стоусър.

При 5/3 в своя полза австралийката достигна до две възможности за приключването на двубоя при сервис на Серена и макар че не успя да оползотвори нито едната от тях, при третия си опит не сбърка и така повтори постижението на Маргарет Корт от 1973 година.

Още тенис новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase