Снимка: Булфото
fallback

Изпълкомът на БФС ще реши дали Лотар Матеус ще продължи да бъде селекционер на националния тим на България на заседание най-късно до края на септември.

Германецът има договор до края на европейските квалификации, от които остана само един мач - в началото на следващия месец срещу Уелс в София.

Президентът на БФС Борислав Михайлов е получи правомощия от Изпълкома за преговори с Матеус още през юни и в навечерието на евроквалификацията с Англия (0:3) в София двете страни са постигнали съгласие.

Oще по темата

Подпис под договора обаче засега все още няма. Контрактът е повече от дискусионен, защото в тима атмосферата не е добра.

Все по-упорито се говори, че в отбора назрява вътрешен бунт срещу селекционера. Много футболни капацитети също се обявиха срещу удължаването на контракта.

Пръв в групата на настроените срещу Матеус е вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

Още новини за българския футбол в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 12 години

Не знам какво го хвалите. Със същите кютуци Стоичков едва не се класира на европейското. С швеция слугата на Йохансон - съдията ни закопа - дузпа за тях, не даде за нас, плюс червен картон. А в групата бе и Хърватия. А сега какво - вкарали сме едва три гола от 50 европейски държави ние сме на 48 - мо място. След нас са само Сан Марино и Андора. Малта и Люксембург са далеч напред с по пет-шест гола!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Айде да гледаме фактите поне малко!

41

Анонимен

преди 12 години

Абе европеец е, но шефът на футболния съюз не му е Кайзер Франц! Съгласен съм да остане треньор, но ако в договора му е записано че Перуката се съгласява да не вика Син и Зет. Особено Зетя е такава пълна дупка, че не ми се мисли.

40

Валери

преди 12 години

Матеос никога няма да е добър треньор в България. Защото той е европеец и мисли като такъв. В БФС и играчите към които Матеус се изразява много деликатно казвайки им че гхлавите им не били на терена. Може би иска да им каже че да играеш футбол трябва да имаш и ъкъл в главата. В никакъв случай не е искал да каже че сме *** нация. Може би географските ширини си оказват влияние.

fallback