Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Необичайна кражба учуди столичните полицаи – трима мъже са задържани за това, че са демонтирали катализаторите на автомобили, които взимали под наем.

Колите, които изобретателните престъпници наемали за по 24 часа, са "Пежо", а според експерти цената на катализаторите варира от 1000 до 3000 лева.

Схемата е разкрита, след като на 12 август фирма, предоставяла коли под наем, подала сигнал в полицията. След връщането на нает автомобил той бил закаран за проверка в оторизирания сервиз и така станало ясно, че катализаторите на шест от возилата липсват.

Други два автомобила пък имали повреди вследствие на опити за демонтиране на устройствата.

Криминалистите установили, че групата е наемала различни модели "Пежо" за по денонощие, демонтирала катализаторите, а на мястото им поставяла тел, за да не свети индикаторът.

Вчера по обед бандитите опитали поредния си "удар" – наели джип "Пежо 4007", но часове по-късно били спипани в гараж в жк "Христо Ботев", докато демонтирали катализаторното устройство.

Задържани са двама братя – на 36 и 38 години, криминално проявени, и 26-годишният им авер, който е автомонтьор.

Мъжете ще останат в ареста за срок от 24 часа, като предстои материалите срещу тях да бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase