Иван Искров, управител на БНБ. Снимка: Булфото
fallback

Лошите и преструктурирани кредити* са се увеличили с 340,4 млн. лв. през юни 2011 г. и достигат 8,25 млрд. лв., показват изчисления на Investor.bg на база данни на БНБ.

Така слабият ръст на проблемните кредити със само 30-40 млн. лв. месечно през февруари и март не доведе до месец с намаление, а до нов импулс на увеличение от 140 млн. лв. през април, 178 млн. лв. през май и 340 млн. лв. през юни.

За последните 12 месеца увеличението на лошите и преструктурираните кредити е с 2,4 млрд. лв., или с 40,7%.

Към 30 юни 2011 г. делът на лошите и преструктурираните кредити възлиза на рекордните 20,49% от всички отпуснати (без овърдрафтите, при които според методологията няма лоши и преструктурирани кредити).

Най-голям дял имат проблемните кредити при фирмите, където той е 21,72%, докато при потребителските е 19,13%, а при жилищните – 17,87%, като и при трите типа кредити процентът е рекордно висок.

Подробности за лошите кредити у нас четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 12 години

Мачкай,Тикво!!! Нали това искате бе ,герберски охлюви.Да,ама в икономиката мачкането е като бумеранг-връща се и те удря.Смачкахте дребния и среден бизнес,а с магистралите и залите подкрепихте олигархията.Дребният и среден бизнес съкрати работници и сега ще има криза в банките. МАЧКАЙ,БОКО,МАЧКАЙ,ТИКВО!!!

84

Економист

преди 12 години

Тикат си парите там, не от алчност, а защото са несигурни за бъдещето си и не искат да харчат като обезумели. Ако не си и някой предприемчив, който може да ги завъртиш, ти какво би направил ... ? Лихвите по депозитите отдавна вече не са толкова високи.

83

НФБ

преди 12 години

нали се сещате че лошите кредити ще се платят от уфсите не от бакнките нито от кредитните милионери!на това се разчита че има 6 милиона уфси и по принципа на солидарността с *** и айшето ще им платите задълженията както се плаща тока водата на тази слаба група от български данакоплатци но докато ние сме данакоплатци други имат само права да теглят кредити и боко и компания да ги стимулират защото гласуват за беликия Герб

fallback