Снимка: архив Булфото
fallback

Истински екшън се разигра край новозагорското село Ценино. След скандал заради коне се стигна до бой и се наложи жандармеристи да разгонват с изстрели във въздуха група роми.

Разправията избухнала в събота привечер между собственик на имот в землището на Ценино и жители на селото, чиито коне пасяли в неговата земя.

При инцидента е пострадал 36-годишен мъж – служител в охранителна фирма, който е придружавал собственика на земята.

Човекът е със счупен череп, след като е бил замерен с камък.

След сигнала за побоя на мястото са изпратени жандармеристи от Бургас. При пристигането им те били посрещнати от група роми с вили, коси и ножове, заплашвайки полицаите със саморазправа.

След като устните предупреждения не помогнали, служителите на реда произвели два изстрела във въздуха със стоп-патрони. Хората от групата се разпръснали в различни посоки, укривайки се в близка гора.

34 души са разпитани след инцидента. Задържани са двамата подстрекатели на инцидента – криминално проявените А. П. (28 г.) и 16-годишен младеж от с. Ценино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

смърт на циганите

преди 12 години

Бой по *** *** докато е време,че станем ли малцинство,...жална ни майка!

156

Анонимен

преди 12 години

Събуди се БЪЛГАРИНО СЪБУДИ! Следващия път когато пак ревете от набези си спомнете че не излязохте заедно и да прогоним *** далеч от домовете си ! Спомнете си го като изнасилят майките и дъщерите ви ! Спомнете си го като си плащате "данък ***!"

155

ринго

преди 12 години

редно е да ходят с огнепръскачки в такива случаи и да не остане и един от въоръжените *** ....на пепел мамка им долно племе само с обири и измами се занимават по вредни са и от *** и плъховете.А са нагли защото държавата ги домбурка и гали с перце .Кога *** е вадил нож на милицията едно време ? Ще извади ама веднага е пътник ...А сега нямат страх от никой мръсни ***

fallback