Снимка: Архив Булфото

Сборен отбор на Корсика се подигра с България и след победно 1:0 над родните "лъвчета" нанесе една от най-срамните загуби на футболните ни национали.

Четата на Лотар Матеус е на дъното и то само няколко дни преди решителната евроквалификация срещу Черна гора в Подгорица.

Каквото и да се каже за този резил срещу Корсика, ще бъде малко, но поне трябва да сме доволни, че това бе само приятелска среща. Единственото попадение в мача заби Кавали в 72-ата минута. Контролата се игра на стадион „Тимицоли” в Аячо.

Родните национали бяха по-активни през първото полувреме, създадоха няколко положения, но с лека ръка ги пропуснаха и логично бяха наказани от корсиканци през втората част.

Тогава "лъвчетата" се лутаха и така и не успяха да пробият домакините, които много правилно се защитаваха и не дадоха никакви шансове на българите.

Националите ни бяха трагични в опитите си да вкарат гол, като на моменти изпадаха и в комични ситуации. Така се стигна до 72-ата минута, когато резервният вратар на България Владо Стоянов не се намеси добре и футболистът на Аячо Кавали вкара за 1:0.

"Лъвовете" натиснаха домакините до края на мача и се опитаха да стигнат поне до равенството, но с пропуски се отличи Димитър Макриев.

Срещата ще се запомни и с официалния дебют на бразилската звезда на ЦСКА Маркиньос, който преди броени дни получи български паспорт и веднага попадна в сметките на Матеус.

Сумата, която БФС ще получи от контролата, се пази в тайна, но почти сигурно тя ще покрие разноските около квалификацията с Черна гора. Според служители на футболната федерация на Корсика всички разходи на българите са поети от местната централа.

 

Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase