Синоптиците твърдят, че по Великден ще е сухо и ще става за проби. Снимка: Булфото
fallback

Проби от автомагистрала "Тракия" няма да бъдат взети днес заради лоши атмосферни условия.

Това каза пред журналисти зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

По думите му строителните експерти от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и консултантите от Агенция "Пътна инфраструктура" са преценили, че заради силния дъжд, който вали в момента, не е възможно да бъдат взети проби от строителната площадка на Лот 2 на "Тракия".

Иначе на днешното широко рекламирано събитие бяха поканени журналисти и депутати от опозицията, които обаче няма да могат да наблюдават вземането на проби, каквато беше целта.

През март на нарочна пресконференция от БСП обявиха, че част от магистралата се строи върху пепел.

В основата на 32-километровия участък от Стара до Нова Загора не се полагал качествен инертен материал, а отпадъчна пепел от въглищни мини.

"Този материал не става и за селски път", категоричен бе депутатът от левицата Димчо Михалевски, който е бивш зам.-министър на регионалното развитие.

Веднага след нападките министър Росен Плевнелиев обяви, че няма никакво намерение да подава оставка.

Oще по темата

"Партизанската война започна с всякакви средства – с пепел, с прах в очите", коментира той.

Дни по-късно Плевнелиев разпореди ДНСК да възложи на лаборатория да направи спешно изпитване на материалите, които вече са вложени в строежа на магистралата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

до Марк

преди 13 години

Скъпи Марк КПП-та ще се сложат със сигурност на определени места за да се събират такси /така е в другите страни/ и тук ще е така. Таксите се предполага, че няма да се понравят на джоба ни и ще се отклоняваме сами по второ и третокласните пътища.

54

1234

преди 13 години

Боко е поръчал дъжд , не му е угодно да се вземат проби , идват избори и ако народа разбере как СТРОИТЕЛЯ НА МАГИСТРАЛИ ги строи , ще трябва да му издигнат паметник за некадърност - ама то си е и истина , по ще му приляга да си отиде да си сади картофи, да си копае градинката , а той премиер ще става , от всяко дърво *** не става.

53

До Марк

преди 13 години

Марк, уважаеми, Вие сте откровен ***.Вероятно Ви е генетично заложено.Да бяхте изтекъл с водите на майка си, по-добре щеше да е и за Вас и за останалите около Вас.

fallback