Снимка: БТА
fallback

11 души са задържани при специализирана полицейска операция "Фабриката", съобщиха от МВР.

Операцията е насочена срещу производството на нелегални цигари за вътрешния пазар.

При акцията в село Патриарх Евтимово са задържани 12 мастербокса цигари, произведени тази нощ.

Цигарите са се произвеждали на специална машина в хале, в къща в селото.

Задържаните са нощната смяна, която е произвеждала фалшивите цигари.

Групата била наблюдавана в продължение на два – три месеца.

Снощи работниците били събрани в микробус, и откарани в цеха.

"Наблюдавани са цяла нощ, за да може сутринта, когато излизат от халето, да бъдат задържани с произведеното количество цигари.

Това е една изключително добра операция за защитата на търговските марки и неутрализиране на нелегалното производство и разпространение на нелегални цигари, предимно за вътрешния пазар", каза министър Цветанов за "Фокус".

Специализираната полицейска операция е реализирана от ОД МВР Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 13 години

Някои да знае имената на арестуваните?

97

Само БКП!

преди 13 години

Цигарената фабрика в червеното Патриарх Евтимово е в сграда, собственост на Влад. Авр., който е много гъст и ортак с бившия лидер на БСП и кмет на Асеновград Божидар Малинов , бивш член на ВС на БСП , бивш член на борда на летище Повдив/професионалист от АОНСУ/. Двамата живеят в една къща.По- рано \"фабриката за цигари\" беше мандра/в съдружие с варненски капитан/, в която работеше зетят на кмета, който не пропускаше заедно с колега-*** в нощните смени да се изкъпе във ваните с мляко и да го осоли.Сиренето бе по-добро от креда. Началният си капитал двамата/кметът -представен от съпругата си/ натрупаха през 1990 г. и от валутна игра/пирамида/, която организираха заедно с офицер от ДС.Госпожица от върха на играта има фабрика в стоп. двор на селото. Далаверата не е спирала. БСП -лидерът бе забъркан с фин.-брок. къща в Плодвив /до маг. \"Багра\"/, с митн. бюро в Хисар, изсичане на общински гори за дъскорезница , на която бе негласният собственик и прочие , и прочие. Любопитно е , от кое неработещо предприятие е изнесена машината за цигари. БРАВО на подчинените на Цветанов ! Ако използват СРС-тата за ефективна борба с престъпността, както в случая ще го преглътнем , но не и да подслушат какво си говори гражданското общество.

96

Rothmans Royal

преди 13 години

Булгартабак анонсираха, че скоро пускат нова марка на пазара. Цигарите ще се казват "Качак Филтър Цигарети" и ще представляват 13 грижливо свити рециклирани хартийки от тетрадки на квадратчета за 2-ри клас заедно с малка баличка изсушена първокачествена слама стикована със сезалче. Под надписа ще има малък шрифт гласящ "Внимание : в съдържанието може да има следи от тютюн и тютюневи производни"

fallback