"Обсъждането на газовия проблем днес в Москва бе конструктивно, но за момента няма резултати."

Това заяви говорителят на Европейската комисия в руската столица Денис Даниилидис.

Той направи изявлението пред журналисти, след като участва заедно с други европейски представители в минисреща на върха в Кремъл.

Говорителят подчерта, че дискусиите ще продължат тази вечер между премиерите на Русия и на Украйна и че това са чисто двустранни преговори. Няма да има нито един представител на ЕС на тях, добави той.

"Премиерите на Украйна и Русия ще продължат преговорите за транзита на руски газ за Европа", каза руският президент Дмитрий Медведев на пресконференция за международната газова среща в Москва, предаде РИА Новости.

"Ние обсъдихме как може да бъде постигнато решение и да се премине към незабавно възобновяване на доставките на руски газ за Европа. Тези преговори ще продължат с участието на премиерите на Русия Владимир Путин и на Украйна Юлия Тимошенко”, каза Медведев.

Междувременно стана ясно, че Русия е готова да окаже помощ на Украйна за получаването на банков кредит в размер на 1 млрд. долара. Кредитът може да стане алтернатива на идеята за създаванего на консорциум за закупуване на технологичен газ за Киев.

Кризата с газа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase