Снимка: БГНЕС
fallback

"Не вярвам в идеята на търговските измерения на конфликта между Русия и Украйна. Този конфликт изразява амбиция за нова стратегическа политика, нови стратегически интереси“.

Това заяви в лекцията си “Националната сигурност пред нови предизвикателства” президентът Георги Първанов.

Според президента е задължително България да диверсифицира трасетата и източниците на доставка на природен газ.

По думите му, в периода допреди 2005-2006 г. български политик не е потърсил различни източници на газ.

„Готов съм да обсъдим надеждността на другите възможни трасета – от Иран през Каспийско море.

„Набуко“ не е техническо свързване на тръби, а нова политика на страните от Запада към страните от Черноморския и Каспийския регион“, заяви той.

„България се приема като доверителен партньор и би могла да бъде сред активните фактори за новата енергийна политика на Европейския съюз“, добави президентът. 

Вчера министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че се търсят варианти за доставка на природен газ от съседите – Турция и Гърция, и призна:

“В общи линии съседите се отзовават и си признавам, че вероятно дори сме подценявали сътрудничеството си с тях“. Министърът съобщи, че се обсъжда вариант да се отвори транзитната тръба с Гърция.

Всичко за кризата с газа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Калин

преди 15 години

От 7 години лъжеца Гоце е президент...държавен глава,каде я тая държава ..тоя прави всичко друго ,гърмя по дивеч ..има и народа за такъв,но не направи нищо нито той нито родната му партия,която управлява *** бг от десетилетия.

104

Emil

преди 15 години

Agantqt Goce ima goljamata ambicia da izkara BG ot ES. Vnimavajte, ot vas zavisi, dali shte mu pozvolite da go napravi.

103

истински

преди 15 години

И музикантите и артистите се включват в протеста. Утре ще има музикално-забавна програма със Васко кръпката, студенти певци, както и шкумбата. Днес музикалната апаратура беше осигурена от шкумбата. Заповядайте на площада пред народното събрание след 14.30.

fallback