Снимка: БГНЕС
fallback

Въпреки споразуменията за изпращане на газ от Украйна за България се оказа, че това е невъзможно.

Причината е в липсващата връзка с тръбопровод между двете страни.

Това обясни министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Газът няма да може да премине и през друга тръба, идваща от Румъния, тъй като нямало достатъчно количество газ, с което да я запълни.

В момента вече е започнало запълването на мрежата в Молдова, обясни министърът.

Страната ни все още е в процес на изчакване на 36-те часа, през които трябва да дойде природен газ от Русия.

Може да се окаже, че тя ще бъде единственият източник на газ за България.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

cv

преди 15 години

Великият Български народ е казал: -"ЛОЗЕТО НЕ ЩЕ МОЛИТВА, А МОТИКА... ИЛИ... НА ЗЛА КРУША ЗЪЛ ПРЪТ..."Договорите за членство в НАТО и ЕС и Конституцията, СА КАТЕГОРИЧНИ:- Правителствата ни са ДЛЪЖНИ да се грижат за непрекъснатия икономически и социален просперитет на Нацията и да осигуряват най-важните ресурси, от поне два источника или да осигурят съответните ефективни заместители. Минималния срак за КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ е 70 дни!- На базата на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПЛАТФОРМИ, те са длъжни да разработят ИКОНОМИКО-СОЦИАЛНИТЕ си управленски програми.- На горната база да СЪСТАВЯТ ГОДИШНИТЕ БЮДЖЕТИ..., но единствената програма която имат, най-вече последните две правителства и която преизпълняват е, да ГРАБЯТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ!!! ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ ПОТГОВОРКИТЕ..., а опозицията Е ДЛЪЖНА ДО 14.ЯНУАРИ ДА ЗАЯВИ В МЕДИЙТЕ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов;- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!!- лично е отговорен за ОТНОВО СПРЕНИТЕ търгове за автомагистрала Тракия!!! - Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!!ПИТАМ,КАКЪВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ......НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ КОЛКОТО ТРЯБВА... С всичко това Премиера и Министрите от правителството на А. Доганов, нарушиха грубо държавните си Конституционни задължения съгласно:..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)...КЪДЕ Е ОБАЧЕ НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ ИЛИ ПАК НЯМА ПОВОД ДА СЕ НАМЕСИ..., ДА НЕ БИ ДА ЧАКАТ ЧУЖДАТА АРМИЯ...???п.п. Не забравяйте паролата: - 14/01 -Пред Парламента!

169

БКП(БСП) СА ЛЪЗЦИ И

преди 15 години

....... ИГРАЯТ СИ *** ИГРА ,,ТУКА ИМА , ТУКА НЕМА,, ЕГАТИ И *** ПАРТИЯ ! РУСНАЦИТЕ СЕ ЦИГАНЪТ , ТИЯ ТУКА СЪЩО , ТА НА ЛИ СА ТЕХНИ ГУБЕРНАТОРИ В РУСКО- МАФИОТСКА ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ !

168

Лудия

преди 15 години

Това на нищо не прилича! Спират ти газа, ти минаваш на мазут!Ся пък др. Гоце и ток договарял от Румъния.И на царя изсякохте горите!Бри бай Тошо нямаше ракива работи! Като ти спрат газа, веднага ти спират и бензина, а токът минава на режим "1 има 3 няма". Пък горите не бяха на царя, а на шумкарите и ако някой речеше да сече се стреляше на месо.

fallback