Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Георги Първанов проведе телефонен разговор със своя румънски колега Траян Бъсеску.

Темата на срещата е била как се отразява газовата криза върху икономиките на двете страни.

Първанов поиска съдействие от румънска страна за осигуряването при необходимост на безпрепятствено транзитиране на газа от Украйна през газопреносната система на Румъния.

От своя страна президентът Бъсеску се ангажира, че при подаване на газ от Украйна в станция Исакча той незабавно ще бъде транспортиран по газопровода за България.

Румънският държавен глава предложи страната му да подпомогне България с временни доставки на мазут и електроенергия.

Двамата президенти се обединиха около мнението, че в приоритетен порядък следва да започне работа по изграждането на необходимата инфраструктура за свързване на газопреносните мрежи на България и Румъния.

Тази дейност ще се осъществява с активното, включително финансово, съдействие на ЕС.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

cv

преди 15 години

СЛУЧАЙНО ИМАМ СТЕНОГРАМАТА ОТ "РАЗГОВОРА":Разговора протече в интензивен и конструктивен диалог...Румънеца: - Ти мен уважаваш ли ме?Първанов: - А ти мен уважаваш ли ме?- Ти мен уважаваш ли ме? - А ти мен уважаваш ли ме?- Ти мен уважаваш ли ме? - А ти мен уважаваш ли ме?...След три часа зазговори и четири бутилки Парцуца, президентите се разбраха да продължат задушевния разговор в София на Троянска сливова, сервирана от палави ученички...

32

преди 15 години

goce stiga.iskai otvarqne na 3-4 blok na aec kozlodui ili si hodi 14.01.2009 e tvoqta data

31

Бай Ганьо Форевър

преди 15 години

В грешка си! Ето ти линк - http://en.wikipedia.org/wiki/Cernavoda. Името идва от славянските "черна" и "вода", но си е слято - днес! Иначе други имена - гръцко - Аксиополис, турско - Богазкой. Първо се информирай и после спори по каквито и да са въпроси...

fallback