Снимка: БГНЕС
fallback

Кризата с прекъснатите газови доставки от Русия за Европейския съюз (ЕС) през Украйна достигна нова точка на замръзване след продължилите вчера цял ден преговори в Брюксел, завършили с взаимни обвинения, съобщава ДПА.

Пред много европейски страни остава перспективата от недостиг на газ в разгара на зимата, след като ЕС, Русия и Украйна не успяха да постигнат споразумение.

Разговорите в Брюксел бяха съсредоточени върху това Русия да бъде убедена да възобнови доставките на газ за Европа, като в замяна бъде изпратена мисия от европейски наблюдатели в Украйна да следят да не се краде газ по мрежата, както твърди Москва.

"Разочаровани сме, защото сме убедени, че руската страна няма никакво основание да откаже подновяването на газовите доставки за ЕС през Украйна", каза чешкият министър на енергетиката Мартин Ржиман, чиято страна е ротационен председател на ЕС.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

преди 15 години

сигурно е така,както пишеш. За себе си мога да кажа,че обичам да мисля.А на теб мога да кажа,че същото мисля за Буш с не по-малко основания.

30

Соларис

преди 15 години

Какво зло,Украйна краде от Русия газ и руснаците казаха,като ще е така я си е*ете мамата вие и цяла Европа и какво ще направим ние или Европа нищо,Русия е най-силната държава във света никой нищо неможе да й каже.П.С Гледах едно интервю преди време с Путин и му задаваха въпроси и една журналистка американка се обърна към него така : Не трябва ли природните ресурсите,които притежава Русия да бъдат поделени поравно м/у 2те най-големи държави във света,защото те са световно богатсво,а не само на Русия.Путин отговори така : Госпожо,богатствата които притежава Русия са само на Русия и на никой друг,Америка е тази която гледа да в чуждата чиния,ако смятате за нормално да си поделим природните богатсва на Русия,моля заповядайте,ще ви дадем войната която искате.

29

ОТ ЖЕНА ИЗ НАРОДА

преди 15 години

ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА,СРЕЩУ ЗЛОТОказа вчера един умен човек в новините по TV

fallback