Снимка: БГНЕС
fallback

Европейските наблюдатели, на които е възложена мисията да помогнат за възобновяване на доставките на руски газ за Европа, пристигнаха в Киев, съобщиха представители на ЕС, цитирани от AP.

Експертният екип на ЕС ще започне работа в украинската столица още днес, се посочва в съобщение на Европейската комисия.

Представители на украинските власти уточниха, че делегацията на ЕС планира срещи в Киев, преди да посети помпените станции.

Вижте още

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

преди 15 години

Недопустимо е руски политици да наричат Украйна "...несъстоятелна държава...". Това показва какви полуграмотни военнизирани типове управляват Русия.

21

преди 15 години

- EU протести срещу РусияМасови протести в Европа срещу Русия . Ехото на Москва: Засилват се антируските настроения сред европейците10 януари 2009 | 10:22 | Москва. Засилват се антируските настроения сред европейците, коментира днес радиостанция Ехото на Москва. Участници в протест в Сърбия изгориха публично руски флаг. Както отбелязва британската преса, това е сръбската реакция на продължилата газова криза, която заплашва да остави без парно над 100 хил. домакинства. Поради прекратените доставки на газ замръзват не само в Сърбия. Съобщения за проблеми в топлоснабдяването постъпват и от България и Босна и Херцеговина. На 14.януари. в България свикват митинг-протест срещу Русския терор наложен над българския народ, и недоставянето на Газ за България. Протестиращи от Варна също са запалили Руското знаме, но след среща с консула до ексцесии не се е стигнало.

20

преди 15 години

Русия няма дипломация. Как може да се изкавата квалификации като "крадец" за цял народ. Руската дипломация трябва да се извини публично на народа на Украйна.

fallback