Рубен Патерсън в акция
fallback

Отборът на Портланд Трейлблейзърс доказа за пореден път репутацията си, че непрекъснато се забърква в скандали. Поредният дойде по време на загубата от Ню Йорк Никс с 92:103 в неделя.

Недоволен от факта, че играе твърде малко, крилото Рубен Патерсън се нахвърли с псувни и обиди към треньора си Нейт Макмилън по време на паузата между 3-ата и 4-ата част. В резултат той бе изваден от състава и пратен в Портланд, където ще чака завръщането на съотборниците си, които имат още 6 мача далеч от дома.

“Няма да толерираме подобно поведение. Ще продължим да изискваме от играчите си голям професионализъм и ще вземем мерки срещу подобни прояви”, заяви генералният мениджър на Пионерите Джон Неш. Агентът на Патерсън обяви, че вече е разговарял с Неш и са обсъждали начините за справяне със ситуацията.

Новият треньор на Портланд Нейт Макмилън показа още преди сезона, че няма да търпи подобно поведение. Той изгони от тренировка един от най-добрите баскетболисти в състава Зак Рандолф, който се осмели да коментира решенията му.

Патерсън обаче на няколко пъти вече е доказал, че е много буен човек и има сериозни проблеми със закона. През 2001 година той бе признат в опит за изнасилване на гледачката на децата му, по-късно се сби пред нощен клуба, а през 2002-а преби жена си, с която след това се разведе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback