Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо
fallback
Михаел Шумахер напусна пистата Интерлагос във вечерта след състезанието и отлетя за Швейцария заедно с Жан Тод. След кратка почивка седемкратният шампион ще направи серия от тестове в следващите два дни, които по всяка вероятност ще са последните за този сезон.

Гран При на Бразилия доказа, че Ферари направи крачка напред в своето развитие и има шанс да остане на трето място в крайното класиране при конструкторите. Представянето по време на бразилското състезание даде надежди за бъдещето.

“Има нещо положително в нашето представяне. Оставихме отборите на БАР, Тойота и една от колите на Рено зад нас. За съжаление в момента не сме в състояние да побеждаваме, но се надяваме, че вървим в правилната посока. Както винаги съм казвал, трябва да намерим вярното решение на нашите проблеми преди края на сезона, което ще ни постави на добри позиции по време на зимните тестове,” заяви Шумахер.

Само два кръга преди края на шампионата Михаел разделя трета позиция във временното класиране с Хуан Пабло Монтоя с 60 точки, докато Ферари е трети при конструкторите с 98 точки. Лидер е тимът на Макларън с 164, следван от Рено с 162 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback