Шакил О’ Нийл. Снимка: АП.
fallback

Шакил О’ Нийл се завърна в събота в една от любимите си зали Форум, но не за да изиграе баскетболен мач, а за получаване на дипломата си по бизнес-администрация. Центърът на Маями Хийт, чийто прякор е Големият Аристотел, бе най-високият и най-известният от 2200 завършващи Университета на Финикс. Шак обаче бе повече от скромен:

„Дипломата е едно необходимо нещо за автобиографията, когато се завърна в реалността. Някой ден ще трябва да се откажа от баскетбола и ще работя като всеки нормален човек – от 9 до 5,” каза О’Нийл след получаването на дипломата.

Преди две седмици Шак влезе в редиците на полицейските сили на Маями бийч, Флорида. О'Нийл прекара няколко часа със следователите от Маями, като им е помагал при разследването на случаи, свързани с откриването на педофили, които “зарибяват“ потенциалните си жертви в Интернет.

Звездата смята да вземе още една магистратура в облатта на криминалното право, а след това и докторска степен. През изминалия сезон центърът изведе тима си до финала на Източната конференция, където бе отсранен от Детройт Пистънс. Шакил О’Нийл записа по 22,9 точки и 10,4 борби средно на мач в редовния сезон и 19,4 точки и 7,8 борби в 13-те плейофни мача.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback