59-годишен ирландец не успя да подобри световния рекорд за най-много пчели, сложени върху жив човек. В продължение на два часа Филип МакКейб успя да издържи върху себе си „едва“ 200 000 пчели, което прави 27 килограма.

Настоящият рекорд според Книгата на Гинес е поставен през 1998 от жител на американския щат Калифорния, който е имал върху себе си 350 000 пчели с общо тегло 40 килограма.

Те летяха толкова много, че беше невъзможно да ги поставим върху тялото на Филип. Проблемът беше в температурата на въздуха. Ако беше 27 градуса, а не 17, всички пчели спокойно щяха да последват царицата, която лежеше на брадичката на Филип.“

Най-трудното за ирландеца е било да остане спокоен. „Ако излъчвах чувство на страх или заплаха, пчелите щяха да ме ужилят.“ МакКейб е носел само бельо и предпазни очила.

Той е издържал прав два часа, покрит с пчели, но е спрял да чувства краката си. За това той разтърсил тялото си, за да прогони пчелите преди да се строполи на земята. В този момент са го ухапали 7 пчели, като това е бил единственият инцидент.

МакКейб е решил да подобри рекорда в стремежа си да събере средства за борба с бедността в Африка. Филип заявява пред АП, че не е обезкуражен и догодина отново ще се опита да подобри рекорда.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase