Снимки, на които американският президент Джордж Буш е сравнен с шимпанзе, са поместени в наръчник за полицаи в Белгия, признаха от Министерството на вътрешните работи на страната, уточнявайки, че изданието ще бъде изтеглено от обращение.

Снимковият материал от дълго време може да се намери в Интернет, а целта му в помагалото била да илюстрира по забавен начин значението на езика на тялото. На снимките президентът Буш е в различни пози – замислен, несигурен, с изплезен език, а до него -човекоподобна маймуна със същите изражения.

"Не съм виждал снимките, но мисля че са проява на лош вкус", заяви министърът на Вътрешните работи Патрик Дюаел пред белгийски вестник.

Министърът е подписал писмо, с което приканва кметовете и началниците на районните полицейски управления да използват помагалото, предназначено в началото само за полицаите, които охраняват футболните срещи.

Учебникът е можел да бъде поръчан в Министерството на вътрешните работи на Белгия, обяснява говорителят на министъра.

"Колажът не е бил публикуван по идея на министерството", твърди Дюаел. Издадена е заповед всички помагала да бъдат изтеглени от употреба и унищожени възможно най-бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase