Снимка: Istock

Ако скоро сте преминали или в момента сте в менопауза, не бързайте да изпадате в паника при вида на талията си. Хормоналните промени са налице, но с правилния режим вие ще можете да премахнете натрупаните няколко килограма. Как да се освободите от мазнинките в средната част на тялото? Ето и няколко полезни съвета:

Яжте повече разтворими фибри

Разтворимите фибри забавят изпразването на стомаха. Това означава, че те ще ви държат по-сити и по-дълго. Едно проучване установило, че за всеки 10 грама увеличение на разтворимите фибри дневно, мазнините по корема намаляват с 3,7%. Разтворимите фибри се намират в кръстоцветни зеленчуци, боб, авокадо, овес, ядки и семена. Десет грама разтворими фибри се равняват на половин авокадо върху пълнозърнест тост за закуска, добавяне на боб към обяд и съчетаване на протеин на вечеря с гарнитура от брюкселско зеле.

Консумирайте повече протеини

Наблюдателни проучвания свързват по-високия прием на протеини с повишената чиста телесна маса при жени след менопауза. Тестове, насочени към коремните мазнини, установили, че диетична комбинация с ниско съдържание на въглехидрати и по-високо съдържание на протеини може да доведе до най-ефективни резултати.

Консумирането на протеин през целия ден ще ви помогне да постигнете дневните препоръчителни количества. Можете да консумирате кисело мляко с ядки и горски плодове за закуска, бобена чорба за обяд, сирене и ябълка за лека закуска и дива сьомга и зеленчуци за вечеря.

Източник: 6 начина да премахнете натрупаните мазнини при менопауза 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase