Снимка: Istock

Разширените пори на кожата не само загрозяват външния ѝ вид, но са и предпоставка за поява на черни точки, запушване, възпаление, гнойни пъпки, дори акне. Факторите, които причиняват разширяване на порите на кожата са много. Най-често от разширени пори страда мазната кожа или кожата от смесен тип. При тези два типа кожа секрецията на себум се повишава и създава предпоставки за разширени пори и всички последващи проблеми от тях.

За щастие можете да свиете разширените пори на кожата с помощта на някои лесни трикове. Ако ги прилагате редовно, ще накарате порите на кожата постепенно и трайно да се свият.

Ето 3 прекрасни трика за свиване на порите на кожата, които да опитате.

Редовно ексфолиране

Ексфолирането стимулира обновяването на кожните клетки. Ако не пропускате ексфолирането 2-3 пъти седмично при мазна кожа, ще се радвате на гладка и стегната кожа без широки пори. Ако имате мазна кожа натрупването на мастни отлагания, себум, мъртви кожни клетки и мръсотия е по-високо, затова кожата се нуждае от по-често ексфолиране. При мазна кожа се препоръчва ексфолиране 2 до 3 пъти седмично.

Едни от подходящите съставки за ексфолиране, които да включвате, са салицилова киселина, хидрокси киселини, кафява захар, утайка от кафе. Всички те в комбинация с етерични масла имат чудесен ексфолиращ, изглаждащ ефект, като същевременно свиват порите и намаляват секрецията на себум.

Източник: 3 трика за свиване на порите 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase