Снимка: Istock

Досадните тлъстинки около талията могат и да бъдат упорити, но с правилния хранителен режим, те нямат никакъв шанс. За да премахнете паласките, добавете към обичайното си меню някоя от следните храни:

Нахут

Нахутът има своя звезден момент и е крайно време за това! Това бобово растение е истинска веганска сила, пълна с фибри и растителни протеини, като и двете могат да подпомогнат усилията ви за отслабване.

Нахутът също е пълен с фолат, желязо, имуностимулиращи антиоксиданти и минерали, премахващи подуването. Те са богат източник на сложни въглехидрати, които могат да ви помогнат да осигурите устойчива енергия през целия ден. Въпреки че е доста нискокалоричен, това, което прави нахута толкова чудесна храна за управление на теглото, е неговата хранителна плътност.

Изследванията показват, че изборът на храни с висока хранителна плътност (хумусът е даден като пример в проучването) може да помогне за максимизиране на всяка калория и да осигури набор от уникални здравословни съставки, като същевременно поддържа здравословна загуба на тегло и премахването на паласките. Нахутът може лесно да се включи в супи, яхнии, салати и гарнитури, а когато го изпечете с подправки, той е идеален за похапване пред телевизора. Нежните, маслени зърна попиват всички вкусове, с които решите да ги комбинирате.

Вареният сушен нахут е невероятен, но консервираният може да бъде бърз и удобен вариант – просто изберете такъв с по-ниско съдържание на натрий, когато това е възможно.

Източник: Премахнете паласките с тези 3 храни 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase