Снимка: Istock

Лятото е тук и знаем, че грижата за кожата и козметичните продукти, които ползваме се променят. Излагането на слънце и влага може да нанесе щети върху кожата ни, ето защо тя се нуждае от определени съставки. Поява на пигментни петна, бръчки, вял тен, дехидратация... През лятото кожата на лицето и тялото ни се нуждае от специални грижи.

Вижте някои от суперсъставките в козметиката, с които да я поглезите.

Витамин С

Този антиоксидант е основна съставка за лятна грижа за кожата. Не само че подобрява тена на кожата, но също така помага за избледняването на слънчевите петна и хиперпигментацията. Витамин С е мощен антиоксидант, който повишава синтеза на колаген, подобрявайки външния вид на фините линии и бръчки, сочат изследвания.

Освен това помага за защита на кожата от оксидативен стрес, причинен от UV лъчите. Витамин С бива добавян към маски за лице, кремове, лосиони, серуми.

Ниацинамид

Той е познат още като витамин B3 и е универсална съставка, която предлага набор от ползи за кожата. Помага за подобряване на външния ѝ вид, за минимизиране на разширени пори, фини линии, неравномерен тен на кожата, бръчки. Ниацинамидът е водоразтворим витамин, който работи с естествени вещества в кожата, за да подобри цялостното ѝ здраве и външен вид.

Източник: Важни съставки в лятната козметика за кожата 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase