Снимка: Istock

Със сигурност ще запомните дългите летни вечери с прекараното време на открито. Но освен забавленията, те могат да ви донесат и неприятни усещания, причинени от ухапванията на комари. Как да ги облекчите? Можете да използвате някое от следните натурални средства:

Пчелен мед

Това сладко вещество е често срещан избор сред ентусиастите на домашното лечение. Медът се използва от стотици години за лечение на заболявания като болки в гърлото и суха кожа. Той има много антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Как да го използвате? Поставете малка капка върху сърбящо ухапване. Това може да намали възпалението, както и изкушението ви да се почешете.

Алое вера

Обикновеното домашно растение алое вера има много приложения извън декорацията на вашия дом. Доказано е, че гелът от растението намалява болката от изгаряния и подпомага заздравяването им. Ето защо това може да е добър метод и за облекчаване на ухапването от комар.

Как да го използвате? Нанесете гела от растението върху раздразнената зона. Оставете да изсъхне и нанесете отново, ако е необходимо.

Източник:  5 начина да облекчите ухапванията от комари
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase