Снимка: Istock

Връщането на стройната фигура след раждането е едно от най-големите предизвикателства за всяка бременна жена. А в цялото това предизвикателство стягането на корема е и най-труднопостижимо. Но пък не е невъзможно. Стига да знаете кои са правилните стъпки и начини да стегнете корема и да не се отказвате, няма невъзможни неща. Кои са безотказните начини да стегнете корема след раждането?

Правете тренировки за цяло тяло

Много жени грешат, като правят само коремни преси и очакват някакъв резултат. Когато той не настъпи в задоволяващите граници, в които очаквате това да се случи, рискът да се откажете е голям. Вместо да правите стотици коремни преси без особен резултат, тренирайте цялото си тяло. Когато развиете мускулатурата на цялото тяло, това ще помогне за цялостното топене на мазнините.

Колкото по-стегнати и развити са мускулите ви, толкова по-бързо и качествено тялото ви ще гори мазнините. А това ще се отрази на корема. Много упражнения за цяло тяло или насочени специфично към горната, респективно долната част на тялото оказват огромно влияние и върху корема.

Правете кардио

Кардиото трябва задължително да присъства в режима ви. Аеробните упражнения, при които ускорявате пулса си за известен период от време забързва топенето на мазнините. Това се отразява положително върху топенето и на коремните мазнини. В комбинация със силовите упражнения, които правите, кардиото ще помогне за стягане на корема.

Източник: Безотказни начини да стегнете корема след раждане

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase