Снимка: Istock

Всяка кожа е уникална и се нуждае от специфична грижа. В ежедневната рутина обичаме да глезим кожата на лицето и тялото си с продукти, които са обогатени със суперсъставки за нейните здраве и красота. Екстрактът от ориз е една от тях. Той може да бъде част от съставките на маските за лице, кремове, лосиони и други.

Оризовото зърно всъщност е уникално. Неговият външен слой (оризовите трици) и вътрешният му слой (оризови ядки), са изключително богати на важни хранителни елементи, от които кожата ни може да се възползва.

Има няколко различни вида оризови екстракти, които можете да намерите в продуктите за грижа за кожата, като оризов разтвор или оризова вода.

Оризовите пептиди, наричани още хидролизиран оризов протеин, оризов хидролизат или оризови протеини, са смятани за друг вид оризов екстракт, който е полезен за кожата.

Вижте някои от ползите от прилагането на козметика, обогатена с този екстракт.

Богат на хранителни вещества - Екстрактът от ориз, получен от оризови трици, е източник на основни хранителни вещества. Освен на витамин Е, той е богати и на витамини B, ферулова киселина, множество минерали. По този начин действа като подхранващ коктейл за кожата, като я правят по-здрава и красива.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase