Снимка: Istock

Бременността е предизвикателен период от живота на всяка жена, в който могат да се появят редица трудности, неразположения, които невинаги е добре да облекчавате с лекарства. В такива моменти можете да се обърнете към природата и билките, с които тя ни дарява. Те имат невероятен ефект върху здравето, като същевременно са безопасни за употреба по време на бременност. Но винаги преди употреба на билки или хранителни добавки, се консултирайте с наблюдаващия ви лекар.

Кои са най-полезните билки по време на бременност, които облекчават различни неразположения?

Джинджифил

Сутрешното гадене е сред най-честите феномени по време на бременността. То може да се появи в началото, но и в останалите два триместъра от бременността. Това може да превърне ежедневието ви в истинско предизвикателство. За да облекчите гаденето, можете да използвате отвара от джинджифил всяка сутрин на гладно.

Освен джинджифила има още някои билки, които са особено полезни против сутрешно гадене.

Сред тях са мента, лайка, отвара от глухарче, чай от копър. Можете да ги приемате поотделно, както и да си правите бленд от тях.

Коприва

Копривата е много богата на желязо билка. Желязото е минерал, който е от изключителна важност по време на бременност. То лесно се губи и нивата му спадат, което застрашава снабдяването на плода с достатъчно кислород и хранителни вещества. Желязото е основен участник в синтеза на хемоглобин и преноса на кислород към тъканите. Липсата на желязо може да доведе до анемия, която е често явление по време на бременност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase