Снимка: Istock

В съвременния начин на живот думата стрес е почти неизменна част от ежедневието ни. Но можем ли да си го спестим или поне да намалим последствията от него? Ето как можете да направите това:

Останете позитивни

Вашата нагласа е всичко и често положителната перспектива може да ограничи ефектите от стреса. Заложете на позитивната психология и научете техники за възприемане на позитивен живот. Ще бъдете изумени от ползите, които ще изпитате.

Припомняйте си мантра, в която вярвате

Помислете дали да не повторите аксиома, поговорка или молитва, която резонира с основния ви набор от вярвания или ценности. Запишете мантрата си и я поставете на място, където редовно ще можете да я видите и произнасяте на глас.

Практикувайте осъзнатост

Да живеете в момента означава да сте съзнателни. Клиниката Mayo описва вниманието като медитация, при която човекът се фокусира върху това, което той или тя усеща и чувства в момента, без тълкуване или преценка. Вместо да се съсредоточавате върху миналото или бъдещето, тази практика ви кара да осъзнавате силно „сега“. Включете няколко упражнения за внимание като дълбоко дишане в графика си и вижте положителната разлика.

  • Споделете храна с приятел.
  • Погледнете нагоре към звездите.
  • Пригответе се за сутринта предната вечер.
  • Спрете да се опитвате да „оправяте“ другите хора.
  • Кажете „Здравей“ на непознат.
  • Планирайте срещи предварително.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase