Снимка: Istock

Загубата на колаген и липсата на еластичност на кожата ви, са основните първи признаци на стареенето. Ако искате да забавите този процес, вижте няколко хитринки за това в следващите редове:

Използвайте ретинол, пептиди и витамин С в рутинната си грижа за кожата

Използването на правилните съставки във вашата рутинна грижа за кожата е от съществено значение за стимулиране на производството на нов колаген. Най-добрите съставки, които трябва да търсите в продуктите са ретинол, пептиди и витамин С. Прилагането на колаген директно върху кожата няма да помогне, тъй като молекулата на колагена е твърде голяма, за да може кожата да я абсорбира. Ретинолът, пептидите и витамин С работят за стимулиране на собственото производство на колаген в кожата ви.

Как да възстановим колагена в лицето с ретинол?

Доказано е, че ретинолът стимулира производството на колаген. Ако не сте запознати с употребата на ретинол, препоръчваме ви да се запознаете с точното му прилагане. Като за начало, потърсете много „лек“ продукт, тъй като „по-тежък“ може да причини сухота и лющене.

Защитете кожата си с добър SPF

UV радиацията играе основна роля в разграждането на нивата на вашия колаген. Най-доброто нещо, което можете да направите, за да забавите това разграждане, е да носите слънцезащита всеки ден. Използвайте слънцезащитен крем с SPF 50 всеки ден. За предпочитане е да изберете широкоспектърен минерален слънцезащитен крем, който да блокира UVA и UVB лъчите с комбинация от цинк и титанов диоксид. Такъв продукт е хидратиращ, а също така можете да потърсите и вариант, който съдържа нюанс (подобен на BB крем).

Такава формула съдържа не само SPF, но също така и съставки против замърсяване, създаващи бариера срещу замърсители във въздуха като автомобилни газове и цигарен дим. Освен това може да неутрализира щетите от свободните радикали, причинени от замърсяването.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase