Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между зеления чай, авокадото, рибата, нара, орехите, доматите, гинко билоба и динята? Всички те са сочени за много полезни за нашето кръвообращение. Начинът ни на живот и хранене допринася за този процес. Нездравословното хранене, обездвижването са причина за нарушено кръвообращение, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания.

Вижте още 11 храни, които може да добавите към менюто си за добро кръвообращение.

Бадеми – Едни от най-полезните ядки, богати на витамин Е и здравословни мазнини, а освен това имат антиоксидантни свойства. Според западни проучвания, редовната консумация на бадеми подобрява кръвообращението.

Банани – Вкусните банани съдържат калий и магнезий, които са два важни минерала, от съществено значение за здравето на сърцето и добрата циркулация на кръвта. Консумацията на солени храни може да причини високо кръвно налягане, но калият помага на бъбреците да отстранят излишния натрий от тялото, който след това преминава през урината. Това от своя страна помага за отпускане на кръвоносните съдове и активиране на притока на кръв.

Червено цвекло – Цвеклото е суперхрана, за която се смята, че може да понижи систоличното кръвно налягане.

Моркови – Те са полезни не само за здравето на очите, но и благоприятстват кръвообращението. Според западни изследвания, за консумацията на моркови и фреша приготвен от тях се смята, че може да защити сърдечносъдовата система чрез повишаване на общия антиоксидантен статус.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase