Снимка: Istock

Обичаме пролетния сезон. Въпреки слънчевото и по-топло време, все пак се случва да се чувстваме уморени. Някои казват, че всичко е до емоционална нагласа. Въпреки това преходът от зимния сезон към пролетния понякога ни кара да изпитваме нужда да си почиваме повече, да спим повече, изпитваме и колебания в настроенията. Спортът и здравословният начин на хранене са първите стъпки за преодоляване на пролетната умора.

Хубавото е, че има някои етерични масла, за които също е доказано, че помагат. Тях може да ползваме като добавка към ваната, за аромалампи, дифузери, като добавка към лосионите за тяло, домашните пилинги и маски за лице.

Вижте 5 етерични масла при пролетна умора.

Етерично масло от розмарин

За него знаем, че помага при косопад и че е полезно за кожата. Но ароматът на това масло допринася и за повишаване на енергийните ни нива, сочат западни изследвания. Освен че ни помага да имаме повече тонус, маслото от розмарин действа положително и върху нашето настроение, като ни помага да сме по-положително настроени.

Етерично масло от бор

Помислете как се чувствате, когато се качите на разходка в планината и усетите аромата на борова гора. Това е един от най-завладяващите аромати. Също така ободрява, помага ни да намалим стреса, да повишим концентрацията си. Това го прави прекрасен аромат при пролетна умора. Ако нямате възможност често да се качвате в планината, то винаги може да си закупите качествено етерично масло от бор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase