Снимка: Istock

Често ли си приготвяте домашни смутита и фрешове? Ако сте любители на тези напитки, вероятно подбирате внимателно съставките за тях. Това е важно, тъй като има определени съставки, които ни помагат да детоксикираме тялото си. Това пък е важно за поддържането на добро здраве и форма.

Вижте кои детокс съставки, освен краставици, нар, пресен ананас, сини боровинки, магданоз, копър, куркума и канела да направите част от вашите детокс смутита и фрешове.

Лимон и лайм

За тези цитрусови плодове е известно, че имат антиоксидантни свойства и са отличен източник на полезни витамини, хранителни вещества и разтворими фибри.

Лимоните също съдържат витамин С, подпомагат загубата на тегло и намаляват риска от сърдечни заболявания, анемия, камъни в бъбреците, храносмилателни проблеми, елиминират излишните течности от организма, сочат изследвания. Лаймът също ни осигурява хранителни вещества като калий, калций, магнезий и витамини A, B, C и D.

Джинджифил

Прекрасна детоксикираща съставка за смути или фреш. Леко пикантната подправка действа противовъзпалително и антиоксидантно, благодарение на основното биоактивно съединение – гингерол.

Джинджифилът често се използва за намаляване на усещането за гадене, намаляване на мускулни и менструални болки, понижаване на кръвната захар и холестерола, при задържане на излишни течности в организма, за укрепване на имунитета.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase