Снимка: БГНЕС
fallback

Лекарите вече ще могат да издават електронни рецепти и когато са офлайн. Чрез мобилното приложение eRx ще се дава възможност на лекарите да издават електронни рецепти, дори и когато нямат връзка с интернет. Приложението е разработено от “Информационно обслужване”.

Чрез програмата, рецептата се запазва и се изпраща към Назионалната здравноинформационна сиситема, когато интернет връзката бъде възстановена.

"Приложението се използва само за белите рецепти, при домашни помещения, когато сме извън кабинета. В кабинета използваме основно медицинския софтуер. Работата с приложението е лесна, регистрацията е с електронен подпис с цел по-голяма сигурност", заяви пред БНТ д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 месец

Стига с тази е-рецепта и тази дигитализация, хората искат да живеят нормално и да се лекуват и да имат личен живот. Който иска електронно, който не хартиена. Утре и ИИ и роботи ли ще лекуват хората. Стига с тоя чине модел, там е така, има доста материал в нета, не е очарователно.

9

Анонимен

преди 1 месец

пуснете и електронни лекари че сегашните само искат пара

8

Анонимен

преди 1 месец

Ерецептите се оказаха една вредна за здравето на пациентите далавера, позволила на група нагли типове да издоят от държавата едни милиони и да се подиграват с пациентите и лекарите всеки ден чрез този недодялан софтуер. И какво безумие само - понеже има недостиг на лекарства за пациентите, с помощта на този софтуер се пречи на пациентите да си купят лекарства. През това време складовете на еднро за лекарства и дистрибуторите си въртят далавери необезпокоявани, изнасят лекарства, формират дефицит

fallback