Снимка: Istock

Стройната фигура и красотата могат да бъдат постигнати с помощта на някои храни, които едновременно са диетични и имат свойството да допринасят в стимулирането на красотата. Те съдържат ценни антиоксиданти, витамини, минерали, мастни киселини, фибри, които са здравословни и помагат за отслабване и поддържане на фигурата. Същевременно тези храни са полезни за кожата и косата, защото са пълни с ценни вещества, от които красотата се нуждае.

Кои са диетичните храни, които допринасят и за красотата?

Боровинки

Боровинките са прекрасен пример за диетична храна, допринасяща за красиви кожа и коса. Те са бедни на калории и захари, но са изключително богат източник на антиоксиданти, витамини и минерали. Това им дава възможността да се борят със свободните радикали, причиняващи възпаления и стареене на клетките. Полезни са за всяка клетка в тялото, намаляват появата на бръчки, подобряват структурата на ноктите, правят косата гладка и жизнена.

Нетлъсто месо

Месото, което съдържа минимално количество мазнини, е един от най-добрите източници на протеини. Те са особено ценни за поддържането на добър метаболизъм. Важни са за отслабване и задържане на килограмите. Протеините са основен градивен елемент на всяка клетка и като такъв са ценни за красотата на кожата и косата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase