Снимка: Istock

Макар да живеем в общество, в което буквално сме бомбардирани с медийно съдържание, което ни показва колко добре изглеждат известните личности, не всеки от нас мечтае за вечен живот. Често пъти целта на жените е не да изглеждат 20 години по-млади, а добре за собствената си възраст. Всеки етап от живота има своята красота, а мъдростта и житейския опит неизменно могат да бъдат секси. Ето защо в следващите редове ще ви споделим няколко хитринки, с които да стегнете кожата на лицето си, ако сте на 40 или повече години. Ето ги и тях:

Направете си маска с:

Банан

Бананите са богати на калий, витамини и естествени масла. Те намаляват появата на бръчки, предотвратявайки отпуснатия вид на кожата. Как да си приготвите бананова маска? Просто намачкайте една четвърт от зрял банан до гладка каша. Нанесете тази паста върху чисто лице. Оставете да действа 15-20 минути. Изплакнете първо с топла вода, а след това със студена вода. Подсушете.

Краставица

Краставицата помага за задържането на еластин и хиалуронова киселина, които са необходими за да е стегната вашата кожа. Как се използва тя? Обелете краставицата и я изцедете в блендер. Вземете чист памучен тампон и нанесете този сок върху кожата на лицето. Отмийте след 15-20 минути.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase