Снимка: Istock

Коремните мазнини са едни от най-упоритите за сваляне. Начинът ни на хранене, стресът, липсата на редовна физическа активност като йога, спорт, допринасят за образуването на нежелано коремче.

Вижте кои са едни от най-добрите храни и напитки за стопяване на талията.

1. Черен боб и боб мунг – Нашите чревни бактерии се нуждаят от полезни разтворими фибри, които се намират в различните видове боб, които допринасят за синтеза на аминокиселината бутират. Доказано е, той увеличава изгарянето на калории.

2. Риба – Тя съдържа омега-3 мастни киселини, които помагат за намаляване на възпалението в организма и подобряване на метаболизма. Също така се смята, че повишават нивата на метаболитния регулатор адипонектин, който поддържа метаболизма и изгаря мазнините, сочат изследвания.

3. Авокадото – Богато е на мононенаситени мазнини, които могат да помогнат за намаляване на апетита и да предотвратят натрупването на мазнини в областта на талията.

4. Яйца – Едни от най-полезните източници на протеини за отслабване. Консумацията им осигурява енергия, ситост и помага да намалим коремчето.

5. Сладки картофи – Съдържат растителни антиоксиданти, наречени каротеноиди, които стабилизират нивата на кръвната захар. Освен това, този вид картофи се препоръчва за диета.

6. Овесени ядки – Овесените ядки съдържат разтворими фибри, наречени бета-глюкани, които образуват гел в тънките ви черва. Този гел помага за понижаване нивата на холестерола в кръвта, поддържа имунната система, осигурява ситост и регулира нивата на кръвната захар. Поддържането на стабилна кръвна захар е от решаващо значение за отслабването.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase