Снимка: Istock

Алкохолът има не особено добра слава по отношение на здравето. Дори в малки количества редовната консумация на алкохол може да навреди на черния дроб, бъбреците, метаболизма, имунната система.

Алкохолът обаче може да е вреден и за кожата. И с тази статия нямаме намерение да се опитваме да ви откажем от любимото ви питие в петък вечер с приятели. Целта тук е да обърнем внимание на начините, по които алкохолът вреди на кожата и красотата, както и на начините да намалите тези негативни влияния.

Какви са вредите, които алкохолът нанася върху кожата?

Дехидратация

Алкохолът има дехидратиращо въздействие върху организма, съответно и върху кожата. А това оказва негативно влияние върху нея. Дехидратираната кожа е податлива на бръчки, преждевременно състаряване, повяхване, не особено свеж вид, тъмни кръгове, подпухване.

Възпаления

Друг проблем, свързан с консумацията на алкохол, са възпаленията в тялото и кожата, които се влошават с времето. Видът и текстурата на кожата се влошават заради възпаленията в кръвоносните съдове, които настъпват при редовна консумация на алкохол. Това влошава преноса на кислород и хранителни вещества до всяка клетка на кожата, което е от значение за младия ѝ и свеж вид.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase