Снимка: Istock

Грижата за здравето и добрата форма трябва да са част от изборите, които правите ежедневно. Но има няколко периода в живота на една жена, които са по-специфични, като един от тях е възрастта след 40.

На кои хранителни добавки трябва да обърнете внимание и как те ще ви помогнат да се чувствате и да изглеждате по-добре?

Пробиотици

Те помагат за здравето на червата и добрата чревна флора. Както вероятно знаете, пробиотиците се използват най-вече за поддържане на стомашно-чревния тракт здрав и правилно функциониращ. Така че, ако имате стомашно-чревно заболяване или сте подложени на лечение с антибиотици, приемането на пробиотик може да бъде изключително полезно за вас. Ако пък се радвате на нормална функция на червата, не изпитвате тежест или пък подуване, можете да не приемате пробиотици всеки ден. Ето защо, преди да прибегнете до употреба на хранителни добавки, винаги се консултирайте с вашия лекуващ лекар.

Селен

Селенът предпазва вашите клетки от оксидативно увреждане и инфекции и помага на щитовидната жлеза да функционира добре; той ще намали рисковете от сърдечни заболявания и рак, ще подобри психичното ви здраве и ще предотврати заболявания, свързани с възрастта, като деменция. В допълнение, той помага за подобряване на репродуктивното здраве, задейства имунната система и намалява тежестта на астмата. Морски дарове, постно месо, зърнени храни и млечни продукти са едни от богатите източници на селен. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase