Снимка: Istock

Вътрешната част на бедрата е една от най-трудните за стягане. Жените се притесняват от люлеещата се кожа в тази зона, защото това понижава самочувствието им. Не е невъзможно тази област от бедрата да бъде стегната, което да върне смелостта ви да носите къса пола с гордо вдигната глава.

Вижте с помощта на кои упражнения можете да стегнете тази област на бедрата.

Сумо клек

Сумо клекът се изпълнява с разкрачен стоеж, като пръстите на краката са обърнати навън. Клековете се изпълняват така, че бедрата и подбедриците да образуват прав ъгъл. Внимавайте при свиване коленете да не отиват пред пръстите на краката, защото така повишавате натоварването върху ставите вместо върху мускулите, върху които искате да работите.

За да повишите натоварването на сумо клековете, може да включите пулсации при всяко клякане. Пулсирайте веднъж или два пъти, преди да се изправите.

Друг начин да повишите трудността на упражнението е да включите ластици около бедрата.

Странични напади

Страничните напади са друг прекрасен начин да стегнете вътрешната част на бедрата. Изпълняват се като направите широк разкрач с паралелно разположени стъпала. Редувайте наклон наляво и надясно със свиване в съответното коляно, като отново внимавате коляното да не отива пред пръстите на краката. Така ще образувате прав ъгъл при клек между бедрото и подбедрицата и ще натоварите ефективно вътрешните бедрени мускули.

Можете да направите страничните напади по-трудни и предизвикателни, ако добавите повдигане на крака при изправяне. Изпълнявайте страничен напад плюс повдигане на един и същи крак между 10 и 12 повторения за всяка страна. Така ще направите упражнението и натоварването по-трудни. След това изпълнете с другия крак.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase