Снимка: Istock

Кога бе последният път, когато си направихте чаша топла вода с малко пресен лимонов сок в нея? Чудесна напитка за енергия, елиминиране на излишните течности и детоксикиране на организма, която можем да пием по всяко време на деня. Нужно е водата да бъде затоплена, а не да е топла от чешмата. Да е приятно топла на температура и да добавим в нея свежия лимонов сок, според вкуса си като количество.

Водата с лимон има редица ползи за здравето. Вижте някои от тях.

1. Допринася за намаляване на холестерола, благодарение на витамин С и полифенолите, които се съдържат в лимоните. Полифенолите се борят с умората и намаляват мазнините в кръвта, наречени липиди. Един добре познат липид се нарича холестерол.

2. Забавя процеса на стареене. Западни проучвания установяват, че пиенето на лимонов сок забавя процеса на стареене на тялото. Един от основните полифеноли в лимоните е ериоцитрин, на който се дължи забавянето на стареенето, смятат учените.

3. Подобрява чревната флора. Още една добра причина да пием по-често топла вода с лимонов сок е, че това помага за промяната на чревната среда, позволявайки на добрите чревни бактерии да се развиват. Това е важно за редовното изхождане, но и за цялостното добро здраве.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase